Het idee was om een simpele raptor te maken wat enkel kan rijden maar wel lekker sterk en stevig is uitgevoerd. Het is een 4 wiel aangedreven robot geworden met 2 Johnson motoren en een 3 traps vertraging.


Als eerste heb ik van een plaat aluminium stroken gezaagd met de freesbank van ongeveer 51mm breed.
Vervolgens zijn deze strippen gevlakt tot precies 48mm breed.

Image

Image

Image

Tussen door even snel een tekeningetje gemaakt van hoe de achter plaat moest worden om geen foutjes over het hoofd te zien tijdens het frezen.

Image

In de achter plaat heb ik 4 sleuven gefreesd zodat de platen van de tandwiel vertraging exact op hun plaats blijven zitten.

Image

Image

Zo moet het ongeveer worden.

Image

De binnenste platen waar de motoren tegen aan geschroeft zitten waren eigenlijk te dik voor deze toepassing omdat het motor tandwiel op de motor gelast zit en nu eigenlijk te kort is.
Oplossing hele motor verzinken in de plaat. Een mooi stuk gereedschap z'n kotterkop.

Image

Image

En hierbij een kant van de aandrijving bijna klaar maar het idee is duidelijk.

Image

En ook de tweede aandrijving klaar.

Image


Voor de besturing heb ik gekozen voor twee botbitz 85A regelaars gevoed door een turnigy 3s 4000mah nano-tech lipo aangestuurd door een ORANGE failsafe ontvanger.
Het is nog even wachten op de lipo maar die verwacht ik binnen enkele dagen te ontvangen, dan kan de rest van de robot afgebouwd worden de boven en onderkant wil ik voorzien van 3mm polycarbonaat zo dat je er doorheen kan kijken.

Image

Image

Image

Image

De onderkant met een Orange failsafe ontvanger.
Image

Image